Ohlédnutí za sezónou

Letošní ročník Benešovské hasičské ligy proběhl v o poznání standartnějším duchu, než ten loňský, který byl silně poznamenaný epidemií koronaviru. Devět kol rozprostřených od konce června do konce srpna se konalo na tradičních místech, žádný nový pořadatel se pro tuto sezónu neobjevil.

Bezpochyby největším překvapením v mužské kategorii byl tým Sedlčan. Ačkoliv znalci v oboru ví, že tento tým již několik sezón dominuje na Brdské lize, na BNL byli nováčky. Brdská liga se běhá na 2B, a proto musela pro sedlčanské být dráha na 3B výzvou. Zhostili se jí ale na výbornou a prakticky od začátku aspirovali na příčku nejvyšší. Dalším velkým překvapením byl tým Zdislavic, který se až do poslední chvíle pral se Sedlčany o první místo. Zdislavice po loňské nepodařené sezóně dokázaly naskočit zpět a blýskly se dokonce dvěma šestnáctkami. S menším odstupem na třetím místě skončili muži z Daměnic. Ti předvedli v rámci letošní sezóny slušný comeback. Po prvních třech soutěžích to nevypadalo na příliš vydařený rok, nicméně tento tým následně dokázal zabojovat a dotáhnout se na TOP příčky, kam nesmazatelně každý rok patří. O místě čtvrtém v kategorii mužů rozhodovala lepší umístění na soutěžích, neboť muži ze Špony Chářovice nasbírali v průběhu seriálu stejně bodů, jako tým z Daměnic. Kluky tak v konečném účtování o to víc mohlo bolet zaváhání na domácí soutěži, kde vyšli bodově zcela naprázdno. Dalším týmem, který jistě stojí za zmínku, jsou borci z Drahňovic. Ti se letos soustředili primárně na Extraligu, a tak neobjezdili BNL celou. Při pohledu na výsledky tak můžeme jen domýšlet, že v případě, že by se Drahňovice zúčastnili všech kol, mohli pomýšlet na příčky nejvyšší. Čtyři výhry a jedno druhé místo z celkem šesti účastí jistě nebudou náhoda. Ani na dalších příčkách se letos rozhodně o žádnou nudu nejednalo a mohli jsme sledovat, minimálně v rámci TOP10, parádní výsledky.

Devět účastí, pět výher. To je skóre mistryň BNL pro rok 2021. Holky z Martomic nasadily parádní tempo, když ovládly jak soutěž v Křivsoudově, tak následně domácí soutěž v Olbramovicích. Bohužel následující dvě kola jim nevyšla, a tak vypadal boj o první místo poměrně otevřeně. Děvčata se ale nadechla k druhému nástupu a ačkoliv zaváhala ještě jednou v Miřeticích, první místo si za své letošní výkony bezesporu zaslouží. Neméně solidní výkony předváděl ženský tým z Chlumu, který sice nesbíral první místa, vyrovnanými výkony si ale byl schopen vyběhat skvělé druhé místo. Podobně na tom byla i třetí děvčata z Dalov, která nasbírala úplně stejně bodů, jako Chlum. I zde, podobně jako v mužské kategorii, na třetím a čtvrtém místě rozhodovala lepší umístění na jednotlivých soutěžích. Hodně si o proti loňsku polepšily jak čtvrté holky z Ratměřic, tak páté Daměnice. Jednoznačným skokanem je ale tým ze Šebířova, který začíná vystrkovat růžky a jsme velmi zvědavi, co nám děvčata předvedou v nadcházející sezóně. V roce 2020 to pro ně bylo místo dvanácté a pouhé tři body. V roce 2021 již místo šesté a bodů čtyřicetjedna.

Když mluvíme o skokanech, musíme se zmínit o holkách z Malovic. Ty ale bohužel předvedly skok opačným směrem. Mistryně z roku 2020 začaly slušně dvěma třetími místy. Pak už se bohužel nedařilo a holky sezónu uzavřely až na osmém místě. Věříme ale, že holky zaberou a příští rok je opět uvidíme v souboji o bednu.

Sezóna je tedy za námi a nezbývá, než se těšit na tu další. Již teď pro vás připravujeme nadcházející ročník, který nás možná zavede na nová místa a čekají nás nové výzvy. Co ale zůstane při starém, je naše komunita, vůle se zlepšovat a bojovat o co nejlepší výsledky. Užijte si všichni zimní pauzu, kterou jistě vyplníte přípravou na nadcházející rok, a v červnu se opět všichni uvidíme na startu!      

One thought on “Ohlédnutí za sezónou

  1. Věřím,že hermelínu že Sedlčan jsou opravdu dobří borci.A že ještě příští sezonu se zúčastní O pohár Horiny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *